Üdvözöljük a

A vállalkozás biztonsága kulcskérdés lesz

honlapján!

-

A vállalkozás biztonsága kulcskérdés lesz

Szerző: Név admin24@uzletahalon.hu | 2022. július 28.

Sopron városa, a hozzá tartozó agglomerációval együtt, rohamos fejlődésen esik át. A gomba módra szaporodó vállalkozások, az őket és a határon túli cégeket is kiszolgáló munkavállalók népesítik be a települést. Az örömteli változások mellett azonban érzékelhető az a bizonytalanság is. Ezért fontos, hogy minden vállalkozás biztonságban tudja értékeit, dolgozóit.

A Patent Távfelügyelet területi igazgatója, Trulik Marietta adott néhány jótanácsot azoknak, akik szeretnének 21. századi vagyonvédelmet irodájuknak, cégüknek, akár családjuknak is. Az igazgatónő a következő három dologra hívja fel a figyelmet:

  1. A vagyonvédelmi elemzés minden szolgáltatónál ingyenes. Ezt érdemes elvégeztetni, hiszen csak a lehetséges veszélyekre hívja fel a figyelmet, nem jelent elkötelezettséget. Olyan szolgáltatótól kérjenek ajánlatot, amelyik látható, ismert. Nézzék meg irodáját, honlapját, hiszen már a vagyonvédelmi tanácsadás is bizalmi kérdés.
  2. A modern és dizájnos technikai berendezések fontosak, és ma már elvárás egy mozgásérzékelőtől, infra sorompótól, kamerától, hogy szép, esztétikus legyen, és okostelefonról lehessen követni mi történik a védett objektumban, ám vész esetén csak egy kivonuló, akár fegyveres járőrszolgálat tud segíteni. A technika pusztán önmagában nem véd.
  3. A vállalkozásoknak, ha biztonságban akarják tudni értékeiket, nem nagy befektetés egy vagyonvédelmi rendszer. A legtöbb korszerű csomag akár 0 forintért is elérhető, a havi díja pedig alig több két mozijegy áránál.

Érdekesség, hogy Ausztriában a vállalkozások több mint fele rendelkezik valamilyen vagyonvédelmi eszközzel. Riasztóval, okos kamerával, infra kerítéssel. Többségük közvetlenül a rendfenntartó erőkhöz jelez, ha baj van. Mivel Magyarországon évtizedekkel ezelőtt megszüntették azt, hogy a magán és céges biztonságot a rendőrség felügyelje, ezért hazánkban vagyonvédelmi vállalkozások végzik ezt a feladatot. Sopronban két helyi, markáns és jó színvonalon dolgozó cég közül is választhatnak azok, akik szeretnének riasztórendszert távfelügyelettel.

 

Ma már a riasztórendszerek nem csupán az okos otthonok kellékei, de a dizájnjuk is 21. századi.

Képünk Magyarországon forgalmazott és szerelt Ajax rendszert ábrázol.