Üdvözöljük a

Az eÁFA rendszer új fejlesztése: a bevallások önellenőrzése

honlapján!

-

Az eÁFA rendszer új fejlesztése: a bevallások önellenőrzése

Szerző: Név admin24@uzletahalon.hu | 2024. július 3.

Figyelmükbe ajánljuk a Nemzeti Adó-és Vámhivatal sajtóközleményét, mely az eÁFA-rendszerbe benyújtható újfajta bevallási lehetőséggel beadott bevallások önellenőrzéséről szól.

 

A NAV 2024. január 1-jén indított eÁFA-rendszerének fejlesztése folyamatosan történik, és az alapbevallásokon túl már lehetőség van az eÁFA-rendszerben benyújtott bevallások önellenőrzésére, valamint helyesbítésére és javítására is.

 

Az eÁFA-rendszer a felhasználók számára elérhető webes felületeken, illetve gép-gép kapcsolaton keresztül is. A belföldi ügyekben érintett, alacsonyabb bizonylatszámmal rendelkező adózóknak a webes megoldás ideális lehet, míg a gépi interfész használatát a nagyobb bizonylatszámmal és bonyolultabb adózási döntésekkel érintett gazdálkodóknak ajánlott. Azok, akik a gép-gép kapcsolatot választják, kedvezményeket is kapnak, például, ha az önellenőrzést a gépi interfészes bevallás benyújtásától, legkésőbb a bevallás esedékességétől számított 15 napon belül benyújtják, nem kell önellenőrzési pótlékot fizetniük.