Üdvözöljük a

Együttműködési megállapodást írt alá a Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége és a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége

honlapján!

-

Együttműködési megállapodást írt alá a Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége és a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége

2013. szeptember 4.

A Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége és a

Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége

 

Együttműködési megállapodásának aláírása

 

2013-09-04

 

 

 

A Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (tagjai: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nagykanizsa Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége (VJASZSZ) a mai napon együttműködési megállapodást írt alá Sopronban.

 

A VJASZSZ egy 20 éve, 1993-ban alakult szakmai szervezet ami a vám, jövedéki és adóügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat tömöríti, lényegében minden olyan területet lefedve, amivel a NAV foglalkozik.

 

Az együttműködési megállapodás aláírásával az érintett öt területi kamara tagjainak a VJASZSZ több évtizedes szakmai tudására és kapcsolatrendszerére alapuló segítségére lesz lehetőségük majd hagyatkozni, ezáltal könnyebben eligazodhatnak a gyakran változó jogszabályi környezetben.

 

A VJASZSZ pedig a gazdaság szereplőinek visszajelzéseit fel tudja használni képzési programok, előadások és konferenciák megszervezésekor, valamint a jogalkotási és véleményezési folyamatok, érdekegyeztetéseik során – (pl. termékdíj, jövedéki ügyek, stb.)

 

A Nyugat-dunántúli Kamarai Szövetség fontosnak tartja a fenti szolgáltatások megosztását mind az önkéntes, mind a regisztrált tagjaival.

 

Ezért a közös előkészítő munka és a hivatalos aláírási ceremóniát követően, már az ősz folyamán tájékoztatókra, fórumokra kerül majd sor, adó és vámügyekben, amelyeket ingyenesen látogathatnak a kamarák tagjai, ezzel is növelve az igénybe vehető szolgáltatások számát.