Üdvözöljük a

Európai Hulladék-csökkentési Hét - Magyarországi Programsorozat

honlapján!

-

Európai Hulladék-csökkentési Hét - Magyarországi Programsorozat

2020. október 28.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét az idén 2020. november 21-29. között kerül megrendezésre és arra ösztönöz minket, hogy gondoljuk át, miként tudjuk a hulladékunk mennyiségét csökkenteni a háztartásunkban, a munkahelyünkön, az iskolákban, óvodákban, a vállalkozások a tevékenységük során vagy éppen, amikor pihenünk, a szabadidőnket töltjük.

 

A 2020-as év témája a Láthatatlan hulladék, vagyis éppen az a hulladék, amit észre sem veszünk, de összegyűjtünk, hazaviszünk egy vásárlás alkalmával.

Emellett a szervezők várnak minden olyan akciót is, amely az Európai Hulladékcsökkentési Hét fő céljaival és a korábbi évek valamely témaköréhez kapcsolódik.

 

Ma arra hívunk fel minden vállalkozást, hogy a regisztrációs időszak végéig (November 13-ig) mutasson be vagy találjon ki valamilyen olyan programot, programsorozatot, akciót, versenyt stb. az Európai Hulladékcsökkentés Hetére (november 21-29.), amellyel szemléltetjük azt, hogy mi magyarok a vállalkozási tevékenységünk, a termelési folyamataink megszervezése során figyelemmel vagyunk a környezettudatosságra, a hulladék mennyiségének tudatos csökkentésére, nagy hangsúlyt fektetünk az újrahasznosításra és a még hasznosítható hulladék-újrahasználatára.

 

Amennyiben valamilyen ötlete van, november 13-ig regisztráljon a hivatalos honlapok valamelyikén a www.hulladekcsokkentesihet2020.hu, illetve https://ewwr.eu).
Itt további hasznos információkat olvashat a programról, illetve számos ötleteket is talál.

 

Csökkentsük Együtt a Hulladékunkat! - Ne csak egy hétig, de használjuk ki ezt az egy hetet arra, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünk védelmére.

Szakképzéssel kapcsolatos jogszabályok