Üdvözöljük a

Japán delegáció látogatása a Soproni Kamarában

honlapján!

-

Japán delegáció látogatása a Soproni Kamarában

2014. augusztus 18.

A Páneurópai Piknik 25. évfordulója alkalmából városunkba érkezett japán testvérvárosi delegáció elsőként a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarába látogatott el.

A Kamara székházában köszöntöthettük Abe Kazuhiro alpolgármester urat, valamint a Kazuno-i Közgyűlés alelnökét, a Kazuno-i Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető igazgatóját, ipari tagozatának igazgatóját és a Kazuno-i Polgármesteri Hivatal két munkatársát is.

 

 

 

A vendégeket Horváth Vilmos elnök és Kováts Árpád, kamarai titkár fogadta. A delegáció tagjai egy rövid történelmi áttekintést kaptak az ország legrégebbi kamarájáról. Ezt követően a magyar kamara felépítését, jelenlegi feladatait ismerhették meg a japán vendég, akiknek így volt lehetőségük összehasonlítani a soproni és a kazunoi kamarát. Megállapítást nyert, hogy a hatalmas földrajzi és gazdasági távolság ellenére Japán és Magyarország kereskedelmi és iparkamarai rendszere hasonló, és szinte azonos problémákkal küzdenek.

 

A japán testvérváros alpolgármestere kijelentette, a két város közötti immáron közel 20 éves kapcsolatot gazdasági vonalon is erősíteni szeretnék. A kézhez kapott Sopron gazdaságát bemutató kiadvány ennek remek alapjául fog szolgálni.

 

Minkét fél egyetértett abban, hogy a 2 évtizedes tartalmas kulturális és oktatási együttműködés alapjait a gazdaság adja, így gazdasági együttműködés fejlesztése kölcsönös érdek.

 

A Japán vendégek elmondták: nemcsak a Soproni Kamara, de a város is elnyerte tetszésüket, és remélik, hogy rövidesen visszatérhetnek még városunkba.