Üdvözöljük a

Kellően integrált-e az egységes piac, lehetővé teszi-e az Ön vállalkozása számára a szabad működést és versenyt? -Felmérés

honlapján!

-

Kellően integrált-e az egységes piac, lehetővé teszi-e az Ön vállalkozása számára a szabad működést és versenyt? -Felmérés

2019. szeptember 6.

Eurochambres (az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége) egy nagyszabású európai felmérést valósít meg minden uniós tagországban annak érdekében, hogy feltárják az egységes piac hiányosságait és erről tájékoztassák a brüsszeli döntéshozókat.

 

 

A tavaly októberi brüsszeli Európai Vállalkozói Parlamentben a vállalkozók közel 70%-a válaszolt nemlegesen a következő kérdésre: „Kellően integrált-e az egységes piac, lehetővé teszi-e az Ön vállalkozása számára a szabad működést és versenyt?”. 2014-ben a részvevő vállalkozók 84%-a válaszolt nemmel ugyanerre a kérdésre. Az eredmények ugyan kis javulást mutatnak, de a vállalkozók túlnyomó többsége még mindig úgy gondolja, hogy hosszú út áll előttünk.

 

Az Európai Bizottság új jogalkotási ciklust indít ez év novemberében Ursula von der Leyen bizottsági elnök vezetésével. Jelen felmérésnek az a célja, hogy rávilágítson az egységes piac hiányosságaira, és támpontokat adjon az új Bizottságnak a helyes szakpolitikai célok kitűzéséhez.

 

Kérjük, hogy amennyiben vállalkozásuk exportál valamelyik uniós tagországba vagy importál valamelyik uniós tagországból, töltse ki a kérdőívet, hozzájárulva a felmérés sikeréhez!

 

A kérdőívet magyar nyelven is elérhetővé tettük a következő linken: https://my.surveypal.com/EUROCHAMBRES-Survey-on-obstacles-in-the-Single-Market

(A nyelvválasztásnál a legördülő menüsorból ki kell választani a magyar nyelvet.)

 

Kitölteni kizárólag online lehet, a határidő 2019. szeptember 25. A kérdőív kitöltése csak 10 percet vesz igénybe. Válaszait szükség esetén elmentheti, és később folytathatja a munkát.

 

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Szakképzéssel kapcsolatos jogszabályok