Üdvözöljük a

Kérdőív az következő programozási ciklus fejlesztéseiről

honlapján!

-

Kérdőív az következő programozási ciklus fejlesztéseiről

2020. február 19.

A 2021-2027-es uniós programozási ciklus tervezési feladatainak egyik meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése. A dokumentum elkészítése és a stratégia megvalósítása az új ciklusban az uniós források lehívásának a feljogosító feltétele.

 

Az S3 tervezés egyik célja azonosítani azokat az erősségeket és nagy potenciállal bíró fejlesztési területeket, amely alapján meghatározhatók az S3 prioritások. Hasonlóan a korábbi programozási időszakhoz, az S3 prioritásokhoz való illeszkedés elvárt cél lesz a jövőbeni pályáztatás folyamatában is.

Az előző S3 prioritásai alapvetően ágazati szinten jelölték a fejlesztési irányokat. Ehhez képest az új programozási időszakban az S3 prioritások sokkal inkább ágazatközi jellegűek lesznek, így a legfontosabb társadalmi-gazdasági-környezeti kihívásokat fedik majd le.

 

Az S3 prioritások tervezésnek kulcseleme az EDP (Entrepreneurial Discovery Process) folyamata, amelynek lényege a vállalkozói, egyetemi, kutatóintézeti szféra és a társadalmi szereplők minél szélesebb körének bevonása a tervezési folyamatba. Ennek egyik legfontosabb állomását képezi az alábbi online kérdőív kitöltése. A kérdőív az önök véleményét méri fel az alábbi fő területek mentén:

 

·         tervezett fejlesztési, beruházási irányok

·         együttműködési tervek

·         helyi, térségi erősségek, fejlesztési irányok, amelyek szükségesek Magyarország versenyképességének növeléséhez

·         a vállalkozási szektor modernizálásához szükséges területek

 

Közreműködésével Ön is tudja támogatni az EDP folyamat minél eredményesebb lebonyolítását. Kérjük, töltsék ki az online kérdőívet, hiszen véleményükkel Önök is segíteni tudják az S3, illetve az uniós források felhasználásának tervezését a következő (2021-2027 közötti) költségvetési időszakra.

 

http://kerdoiv.nkfih.gov.hu/limesurvey/index.php?sid=58753&lang=hu

Szakképzéssel kapcsolatos jogszabályok