Üdvözöljük a

Külgazdasági Konferencia

honlapján!

-

Külgazdasági Konferencia

2013. október 16.

Október 10.-én a Hotel Sopron konferenciatermében a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében sikeres külgazdasági rendezvényt tartottak.

A konferencia a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával jöhetett létre. A mintegy 80 résztvevő soproni kamarai tagokból és regisztrált vállalkozásokból tevődött össze.

 

A rendezvény házigazdája, a Soproni Kamara elnöke volt. Horváth Vilmos köszöntőjében elmondta, hogy a Kamara mindig kiemelt feladatának tartotta a határon átnyúló nemzetközi gazdasági együttműködés kérdését. Cél, hogy a magyar szakemberek ne csupán kinti cégek alkalmazottaiként dolgozzanak Ausztriában, hanem vállalkozókként részesüljenek azokból az előnyökből amit a fizetőképes osztrák piac nyújthat.

 

Dunai Péter az MKIK főtitkára előadásából a jelenlévők egy országos áttekintést kaphattak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara külgazdasági stratégiájáról a kormányzati külgazdasági program végrehajtásában való közreműködésről és vegyes-kamarai rendszeréről. Dunai Úr beszélt még a tradicionális kamarai feladatról és a kamara megnövekedett közfeladatairól is.

 

A főtitkári előadást követően Nemes Zsolt, a Bécsi Magyar Nagykövetség vezető külgazdasági szakdiplomatája tájékoztatta a jelenlévőket az Ausztriai üzleti, vállalkozási lehetőségekről, az osztrák piacra jutás alapvető feltételeiről és lehetséges, elkerülendő buktatóiról is.

 

Aki lemaradt volna az előadásokról, az megtekintheti őket a cikk alatti linkeken.