Üdvözöljük a

Logisztikai felmérés

honlapján!

-

Logisztikai felmérés

2014. szeptember 10.

Az elmúlt hónapokban a KKV szektor logisztikai tevékenységének javításához kapcsolódó megbeszélések, egyeztetések zajlottak az MKIK (különösen az MKIK Közlekedési és Logisztikai Kollégiuma) valamint az MLBKT (Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság) között.

 

A logisztika egy olyan terület, amelyről a KKV szektornak nem biztos, hogy pontos információi vannak, ugyanakkor olyan területeteket ölel fel, amelyek komolyan befolyásolják a vállalkozás hatékonyságát, gazdaságosságát.

 

Néhány információ a logisztikáról:

  • A logisztika célja bonyolult folyamatok hatékonyabbá tétele, a gazdasági folyamatokban az áruegységre jutó költségek csökkentése.
  • A logisztika létrejöttéhez és jelentőségének növekedéséhez nagyban hozzájárult a gazdasági verseny, a sokszereplős piac. A logisztikában szerepet játszanak az energia árak, nyersanyag árak, hitelek kamatai, stb.
  • A logisztika célja a termelés és értékesítés támogatása, az értéknövelő szolgáltatások biztosítása, a vevőkiszolgálás színvonalának folyamatos javítása.

 

A fentiekben hivatkozott megbeszélések célja az volt, hogy az MKIK és az MLBKT együttműködésében kerüljön kidolgozásra egy olyan program, amelynek egyik része egy logisztikai tananyag összeállítása, a másik része pedig a KKV szektor részére történő eljuttatásának módja.

 

A program 2015. évtől kerülne indításra. A program finanszírozását EU-s pályázati forrásból kívánjuk megvalósítani.

 

Első lépésként a kisvállalkozások igényeinek felmérése a cél, amely a később kidolgozandó módszertan, oktatási program alapját képezi. Ehhez került kidolgozásra a Felmérés linken elérhető kérdőív, amelyet kitöltéséhez kérjük szíves közreműködésüket.

 

A kérdőív kitöltési határideje: 2014. szeptember 30.