Miért éri meg napelemre váltani cégek és vállalkozások esetén?

2023. február 17.

A jelenlegi mértékű infláció, valamint energiaválság és -vészhelyzet idején a vállalatok kiadásai is jelentősen emelkednek. A nagyobb cégek számára a villamosenergia árak a többszörösére nőttek, de már a KKV-kat sem védi semmilyen “rezsikorlát”. A kisebb cégeknek is a piaci árat kell megfizetniük az áramért. Ez a cégeknek 3-4-szeres árnövekedést, és ezáltal a profit nagy részének elvesztését is jelenti.

Jelenleg a legjobb megoldás tehát egy napelem rendszer telepítése, amely csökkentheti, sőt akár teljesen ki is válthatja a céges áramköltségeket. Nem beszélve arról, hogy a beruházási költségek pár éven belül teljesen megtérülnek, ami után a rendszer ingyenesen termeli tovább a villamosenergiát.

A cégek és vállalkozások esetében a napelemek telepítése továbbra is folyamatos, a lakossági szabályozás ezekre a telepítésekre nem vonatkozik, ráadásul számos remek pénzügyi lehetőség is rendelkezésre áll a projekt megvalósításához.

 

Jelenlegi árak mellett egy 50,6 kWp névleges teljesítményű ferde tetőre telepítendő napelemes rendszer, amely körülbelül 60.000 kWh mennyiségű villamosáramot képes előállítani mindössze három év alatt térül meg.

 

Miért éri meg napelemet telepíteni?  

  • Megszüntetheti, vagy drasztikusan csökkentheti a cégének, vállalkozásának a rezsiköltségeit 
  • Jelenlegi villanyárak mellett a megtérülési idő két-három évre is csökkenthető 
  • A megtérülési idő vállalkozások és cégek esetén átlagosan 2-5 év 
  • A napelem és a napenergia zöld, és fenntartható 
  • Mindez a vásárlók és megrendelők irányába is szimpatikussá teheti a cégét 

Soler Partners Kft.