Üdvözöljük a

Retorika Klub Sopronban

honlapján!

-

Retorika Klub Sopronban

Szerző: Név admin24@uzletahalon.hu | 2020. szeptember 21.

A Retorika Klubban elsősorban a közösség előtti meg- és felszólalást gyakoroljuk klubon belül. Fejlesztjük azt a képességet, hogy a közlendőnket összeszedetten, érthetően és élvezetesen adjuk át. Végső soron ezek a szempontok a kommunikáció minden formájában fontosak.

Hogyan működik?


Egy beszéd vagy felszólalás hatásosságát és eredményességét alapvetően meghatározza, hogy hogyan hangzik el. A gyakorlatban azonban ritkán kapunk közvetlen visszajelzést arról, hogy mennyire sikerült átadni az információt, mennyire volt hatásos a megszólalásunk, arról nem is beszélve, hogy hogyan lehetne jobb.
A klubban a beszéd és előadókészségünk úgy fejlődik, hogy egymásnak rövid beszédeket mondunk és közvetlen visszajelzést adunk a beszéd formai és stilisztikai elemeire fókuszálva. Egy alkalommal 1-3 beszéd hangzik el. A résztvevők vegyes összetételű közönséget alkotnak, így a legkülönbözőbb meglátásokkal találkozhatunk, ami garantálja a fejlődés lehetőségét. Az idő múlásával így nem csak a felszólalás válhat rutinosabbá, jobbá, hanem gyakoroljuk azt is, hogy odafigyeljünk egymásra és ténylegesen segítő, támogató visszajelzést tudjunk adni. Igen, ez az a hely, ahol a visszajelzésről is visszajelzést kapunk. :-) A klubest folyamán mindez vidám gyakorlatokkal kiegészítve, játékos formában és kötetlen hangulatban zajlik. Egy klubest időtartama kb. 1.5 óra.


Kell ez nekem?


Közösségben, családban élve rendszeresen kommunikálunk, közvetítjük a nézőpontunkat. Ha szeretnéd fejleszteni az előadói és beszédkészséged vagy segíteni másoknak ebben, nyitott vagy rá, hogy építő kritikát kapj és része legyél a fejlődési folyamatnak, akkor jó helyen leszel a klubban. :-) Az előadói készségek fejlesztése az alapvető irányvonal, de erre az alapra további készségek is épülnek. Ezek felfedezéséhez látogass el a klubba!


Mennyibe kerül?


A Retorika Klub látogatása a támogatóinknak köszönhetően egyelőre ingyenes.
Egyelőre? A Retorika Kluboknak van egy nemzetközi nonprofit szerveződése: a Toastmasters®. Az ebben való tagság hozzáférést biztosít az összegyűjtött tapasztalatok egy rendkívül széles tárházához, mentorálást kaphatunk, választott fejlődési utakat járhatunk be célzott segítséggel, valamint szervezett, hazai vagy akár nemzetközi szónokversenyeken is megmérettethetjük magunkat. E szolgáltatások fenntartásához csatlakozás esetén hozzá kell járulni. A soproni klubban egyelőre csatlakozás nélkül követjük a szervezet ajánlásait.

 

Sok szeretettel várunk a következő klubesten!
További információkért látogasd meg oldalunkat a Facebook-on: Toastmasters Sopron

Szakképzéssel kapcsolatos jogszabályok