Üdvözöljük a

Soproni Női Vállalkozók és Cégvezetők Klubja

honlapján!

-

Soproni Női Vállalkozók és Cégvezetők Klubja

2017. február 6.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara 2017. tavaszán tervezi elindítani a Női Vállalkozók és Cégvezetők Klubját! A Klub programjait főleg aktív női vállalkozók számára ajánljuk, illetve szeretnénk bevonni a kamarai tagságunkba tartozó vállalkozások női menedzsereit is. Terveink szerint félévente tartanánk klubüléseket, előadásokat érdekes szakmai (marketing, karrier-család) és kizárólag nőket érdeklő témákban.

A női vállalkozók jelenléte az európai és észak-amerikai országok gazdasági életében nagyobb súlyt képvisel, mint hazánkéban. Magyarországon a vállalkozóvá válás indokai között az alkalmazotti munkahely elvesztése és a foglalkoztatás bizonytalansága, a magasabb jövedelem reménye, az önálló munkavégzés lehetősége és a szaktudás hasznosítása szerepel. A sikeres vállalkozás indításának legfontosabb feltételei között kiemelhetjük a szaktudást, a vállalkozói és pénzügyi ismereteket, a piac ismeretét, a kapcsolatokat, vagyis a tudás és a kapcsolati tőke jelentőségét. A sikerhez vezető úton fontos a rugalmasság, a gyors reagálás a kihívásokra, a piachoz való alkalmazkodás. A sikeres női vállalkozásoknál ezek a jellemzők mind megfigyelhetők.

 

A legtöbb női vállalkozó pénzügyi, gazdasági szolgáltatás, marketing, minőségbiztosítás, pályázatírás, jogi és üzletviteli tanácsadás területén tevékenykedik. Emellett jó lehetőséget látnak az idegenforgalomban is, főként a vendéglátással, szálláshely szolgáltatással összekapcsolva. A velük szemben megfogalmazott társadalmi elvárások sokkal nagyobbak, mint amelyeket a férfiakkal szemben állítanak, ezáltal több teher is nehezedik rájuk.

 

A Soproni Női Vállalkozók és Cégvezetők Klubja megalapításával nem titkolt célunk a hölgyek bevonása a kamarai munkába, a gazdasági közösség életébe is.

 

Amennyiben Önt érdekelné a klub, kérjük jelezze a titkarsag@sopronikamara.hu címen!