Üdvözöljük a

Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó

honlapján!

-

Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó

2018. november 12.

Idén 33. alkalommal kerül Sopronban megrenedzésre a vám és adószakmai konferencia a Vám-, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége szervezésében 2018. november 29-30-án.

 

 

 

A konferencia első napján tájékoztatást adnak arról, hogy az adó- és vámbevételek milyen hatással vannak a magyar gazdaságra, illetve mennyiben befolyásolják azt a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok.

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) érintő legfontosabb aktualitások mellett ismertetik a legfontosabb jövő évi adóváltozásokat, az újonnan bevezetésre kerülő elektronikus kapcsolattartást és az online számla rendszer tapasztalatait is.
A digitális ellenőrzés kihívásai mellett tájékoztatást adnak az EKAER, a vám és jövedéki szakmai aktualitásokról. A délutáni kerekasztal megbeszélésen pedig szó lesz arról is, hogy milyen lehetőséget tudnak kínálni a cégvezetői és a szakmai felelősségbiztosítás területén.
A konferencia másnapjának plenáris ülésén ismertetik az adó- és a vámigazgatási eljárás szabályainak új irányait, valamint a termékdíj törvény és a NETA 2019. évi változásait is.

 

A jövedéki és adó szekció ülés foglalkozik a jövő évi adóváltozásokkal és az új EGYKE-vel, szó lesz továbbá az elektronikus adatszolgáltatás kihívási mellett a jövedéki szankciórendszerről, valamint a 2018. január 1-től az ÁNYK helyébe lépő új online okmánykitöltő alkalmazásokról is.
·       Milyen lehetőségek vannak a vámügynökök és vámhatóság közötti együttműködésnek a tagállamok közötti versenyben?
·       Milyen hatással vannak a vámszakmai munkára az EU bíróságnak a vámértékre és vámtarifaszámra vonatkozó ítéletei?
A vámszekció ülésen az egyetemleges vámtartozás kiszabása, valamint a szankciórendszerek újragondolásának lehetősége mellett ezekre a kérdésekre is választ kapnak a résztvevők.

Vámügynök, vámtanácsadó résztvevők számára adható kreditpont: 6 pont

 

A konferencia felhívása, a jelentkezési lap, illetve a részletes szakmai program az alábbi linken elérhető és letölthető:

 

https://vjaszsz.hu/soproni-vamszakmai-napok-es-uzletember-talalkozo-2018-november-29-30/