Üdvözöljük a

Újabb soproni siker a Szakma Sztár Fesztiválon

honlapján!

-

Újabb soproni siker a Szakma Sztár Fesztiválon

Szerző: Név admin24@uzletahalon.hu | 2019. március 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 12. alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált, a hagyományokhoz híven a Hungexpo Vásárközpont területén. A megnyitón beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Parragh László, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

 

"A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét. Márpedig Magyarország meg akarja nyerni a jövőt, ehhez pedig szükség lesz rátok" -

 

fogalmazott a kormányfő a diákok előtt. Hozzátette: Magyarország jövője a mai fiatalok döntéseiből áll össze, amilyen szakmát, pályát, életet, jövőt választanak maguknak, olyan lesz az ország.

 

A kiszámítható jövőt és a versenyképes fizetést az értékesíthető szaktudás biztosíthatja, a szakképzést ezért a munkaerőpiaci kereslethez kell igazítani - jelentette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a megnyitó beszédében. Parragh László sikeresnek értékelte a magyar szakképzés átalakítását, a térség országaiból - mint mondta - jelentős az érdeklődés a korszerűsített rendszer iránt. Várakozása szerint helyreállhat a kétkezi munka megbecsülése is, de hangsúlyozta, hogy az átalakítás folyamata nem zárult le.

 

A háromnapos fesztivál a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint az VI. SkillsHungary Nemzeti döntőjének színhelye is volt.

A több mint 20 ezer látogatót vonzó eseményere a Soproni Kamara 2 busszal vitt el 90 soproni és Sopron környéki pályaválasztás előtt álló fiatalokat akik, egy hatalmas élménnyel gazdagodhattak.

 

A versenyt megelőző elődöntőket 16 szakmában 119 tanuló részvételével is kamaránk bonyolította. Hatan kerültek az országos döntőbe, közülük 5-en kiválóan szerepeltek:

 

Babos Zsolt /Handler/  Faipari Technikus                                                   1. hely 

Horváth Csongor /VasVilla/ Központifűtés- és gázhálózat szerelő        1. hely

Riba Tamás /Handler/   Asztalos                                                                   2. hely

Mészáros Katalin /Vendéglátó/ Eladó                                                          2. hely

Jakab Zsófia  /Fay/ Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző                  5. hely

 

Kamaránk mind a tanulókat, mind az őket felkészítő oktatókat is tervezi elismerni, a diákokat a kamara soron következő küldöttgyűlésén, a tanárokat pedig a Szakképzési Centrum májusi ünnepségén.