Üdvözöljük a

Vám- és adószakmai konferencia Sopronban

honlapján!

-

Vám- és adószakmai konferencia Sopronban

Szerző: Név admin24@uzletahalon.hu | 2019. november 6.

 

2019. november 21-22-én rendezi meg városunkban a VÁM, JÖVEDÉKI ÉS ADÓÜGYI SZOLGÁLTATÓK SZÖVETSÉGE – idén immáron 34. éve – A Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó c. konferenciáját.

 

 

A konferencia első napján tájékoztatást kapnak a résztvevők arról, hogy milyen szerepe van a költségvetésnek a nemzeti versenyképességre, a nemzetközi áruforgalomnak az agrár- és élelmiszeriparra, valamint a szakképzett munkaerőnek a nemzetgazdaságra.
Egy új EU rendelet értelmében 2019. december 14-től változnak a harmadik országból származó növények és növényi termékek (ideértve a rakományok növényi eredetű csomagolását is) beléptetésének szabályai. Az előadásból kiderül, hogy ez milyen feladatot ró a hatóságra, illetve milyen kötelezettséget jelent az ügyfelek számára.

 

A digitális ellenőrzés kihívásai mellett tájékoztatást kapnak a jövő év legfontosabb adóváltozásairól, az EKAER, a vám és jövedéki szakmai aktualitásokról. A délutáni kerekasztal megbeszélésen pedig szó lesz az adóigazgatás modernizálásának megyei tapasztalatai mellett arról is, hogy a valós idejű kommunikáció hogyan tudja segíteni a vám és logisztikai szakterületen dolgozók munkáját, illetve milyen vámszakmai kihívásokkal kell szembenézni az e-kereskedelem területén.


A konferencia másnapján megismerhetik az adó- és a vámigazgatási eljárás szabályainak új irányait, valamint az e-AEO és az e-BTI bevezetésének tapasztalatait, illetve az E-kereskedelem vámszakmai kihívásait.


A jövedéki szakterületi konzultáción a jövedék engedélyezéssel, biztosítékkezeléssel, adatszolgáltatással és ellenőrzési tapasztalatokkal, valamint a mulasztási bírságokkal foglalkoznak részletesebben.
A vám szakterületi konzultáción a NAV és a Pénzügyminisztérium illetékes munkatársaival közösen megvizsgálják a vámigazgatási bírság, mint szankciórendszer alapelveinek változtatási lehetőségeit.

 

A származási szabályok, az utólagos ellenőrzések, illetve ügyféli kockázatok mellett tájékoztatást kapnak a résztvevők a 2020-tól hatályba lépő új INCOTERMS-ről is, mely fontos információt jelent a vám és a logisztikai szakterületen dolgozók számára.

 

Részletes program és jelentkezés az alábbi linken:

 

https://vjaszsz.hu/soproni-vamszakmai-napok-es-uzletember-talalkozo-2019-november-21-22/