Üdvözöljük a

Kamarai kedvezményrendszer

honlapján!

-

Kamarai kedvezményrendszer

Szerző: Dr. Darázs Andor| | 2007. március 14.

Kártyával kedvezmények sora

A kamarai tagoknak megéri!

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a huszonhárom területi kamarával  közösen 2007. év elejétől tagvállalkozásainak országosan egységes kamarai tag- és kedvezménykártya rendszert alakított ki. A kereskedelmi és iparkamarai tagkártyával rendelkező több mint negyvenezer vállalkozó számos termékhez és szolgáltatáshoz jut hozzá térítés nélkül, vagy féláron, illetve kedvezményesen. Több mint ezerhatszáz elfogadóhely vehető igénybe az ország minden táján. A kártya kapcsolódik az EURO DISCOUNT CLUB (EDC) kedvezményeket biztosító törzsvásárlói rendszerhez, így a tag vállalkozások nemcsak kedvezményesen tankolhatnak, vásárolhatnak, hanem saját termékeikkel, szolgáltatásaikkal is bekapcsolódhatnak a kedvezményt adókhoz, több mint egymillió lehetséges vásárlót nyerve így!

 

Az országosan egységes Kamarai Tag- és Kedvezménykártya mérföldkő a kamarai tagok és komoly lehetőség a kamarához csatlakozó vállalkozások számára is.

 

A kamarai minősítési rendszerek bármelyikében regisztrált vállalkozások kártyája hordozza a KMR védjegyet, a Kamarai Minősítő Rendszer emblémáját, amely igazolja, hogy a kamara megbízható, illetve minősített vállalkozásnak tekinti a céget. Ez előnyt jelenthet a vállalkozások üzleti kapcsolatainak kiépítésénél, az üzleti tárgyalások során.

 

Milyen előnyökkel jár a tagkártya használata?

 

A törzsvásárlói rendszer előnyein túl, több mint ötven kamarai szolgáltatás fajtában a kamarai tagok kedvezményesen részesülnek, több száz, akár millió forint feletti összeget takarítva így meg egy év alatt.

A kedvezmények főbb területei:

- Kapcsolódás egy kedvezményeket biztosító törzsvásárlói rendszerhez (1600 elfogadóhely)

- Ingyenesen jelentkezhet kedvezményt nyújtó vállalkozásnak, jelentősen növelheti üzleti forgalmát. (Egymillió potenciális vásárló)

- Lehetőség a kamarai szolgáltatások kedvezményes, illetve díjmentes igénybevételére( Minél többször fordul a kamrához, annál nagyobb a haszon)

- Üzleti információ szerzés lehetősége a kamarai hálózaton keresztül (Belföldi és külföldi partnerekkel közösen feljesztheti vállalkozását)

- Kamarai minősítést kaphat, ha a meghirdetett minősítési rendszereknek vállalkozása megfelel. (Partnei komolyan veszik, megbíznak vállalkozásában)

- Kedvezményes lehetőséget kap informatikai eszköz bérléséhez (Nagyobb egyszeri beruházás nélkül használhatja a korszerű kommunikációs technikákat. Például utazási szállásköltséget is megtakaríthat.)

- Különböző kamarai elismerésben részesülhet (Az üzleti közösség elismerése növeli a vállalkozás ismertségét, megbecsülését.)

 

Mi is az EDC, a kedvezményeket biztosító törzsvásárlói rendszer?                                 

 

Az EDC, Magyarország legdinamikusabban fejlődő kombinált törzsvásárlói rendszere, mely 3-50% (átlagosan 11,4%) kedvezményt biztosít az élet minden területén mindazoknak, akik rendelkeznek olyan érvényes - vonalkódot is tartalmazó - kártyával, melyen szerepel az EDC logója.

 

·        A kiemelt partnerek kedvezményadói ajánlata magáért beszél, így nem véletlen, hogy ma már több mint 1.000.000 fős tagságot számláló szervezet, amely komoly vásárlóerő. A kedvezmények listája a www.edc.hu és 2007. április 1-től a www.profitalhatsz.mkik.hu címen is megtalálható. A kamarai ügyfélszolgálatokon is kérhető tájékoztatás. Az ország minden régiójában megtalálható a kedvezményes termékek szolgáltatások széles köre: Bármerre járunk az országban, tagkártyánkkal kedvezményesen tankolhatunk, vásárolhatunk, szállhatunk meg. A kedvezmények főbb csoportjait az alábbi három kép is bemutatja.

                                         

A kártya egy évig érvényes, minden területi kamaránál automatikusan történik a kártyák megújítása a kamarai tagok részére.

 

Kamarai tagok térítés nélkül jelentkezhetnek kedvezményt nyújtó vállalkozásnak. Miért is jó ez?

 

Minden vállalkozás érdeke, hogy vonzóvá tegyevállalkozását, termékeit, szolgáltatását. Ha egyedi akciót indít, kevesebb a valószínüsége, hogy a vásárlók tömegei felfigyelnek a lehetőségre. Ha egy közismert rendszeren belül teszi mindezt, akkor biztos lehet abban, hogy csábító kedvezménye jó eséllyel jut el a közel egymillió kártyatulajdonoshoz. A kamarák a rendszerhez tartozás előnyét is kínálják tagjaiknak.

A mai szoros piaci versenyben egyre inkább előtérbe kerül a vásárló-, illetve ügyfélmegtartás. Ennek egyik jól bevált eszköze a törzsvásárlói vagy ügyfélkártya, amelyet a kamarai tagkártya biztosít.

A jelentkezési lap kitöltésével, amelyet igényelhet a területi kamarák ügyfélszolgálatán, vagy letölthet a profitalhatsz.mkik.hu internetes oldalról, ingyenesen bekerül a törzsvásárlói rendszerbe, mint kedvezményt nyújtó vállalkozás.

 

A kártya elérhetővé teszi a díjmentes kamarai szolgáltatások egész sorát

 

Melyek ezek?Lássunk ebből példákat:

- Az “Üzleti 7” c. kamarai lap tagoknak alanyi jogon

- A megyei kamara lapja tagoknak alanyi jogon

- Internet hozzáférés az ügyfélszolgálatokon

- Tájékoztató előadásokon, konzultációkon és más rendezvényeken vehet részt

- A kamarai portál rendszer a legnagyobb hazai gazdasági információs bázis a neten, interaktív, tematikus e-hírlevelek megrendelésével

- Szellemitulajdon-védelmi információk igénybevétele

- Üzleti partnerek közvetítése belföldön-külföldön

- Beszállítói rendszerek, klaszterek kialakításának gesztorálása

- A kamarai e-business program: üzlet@hálón interaktív igénybevétele (tagi jelszó szükséges)

- Kereskedelemtechnikai segítség, szerződési gyakorlat, szokványok, Incoterms

- A szakképzési rendszer folyamatos átalakítása a kamara jogosítványaival a piac igényei szerint

- Tanácsadás a szakképzésen belül a képzési követelményekről

- A vegyes kamarák és tagozatok üzleti lehetőségeinek hasznosítása

- Az MKIK brüsszeli irodájának igénybevétele „lobbi” tevékenységre

- Vállalkozásfejlesztési projektek, gazdaságfejlesztés a térségi és ágazati stratégiák mentén

- Összgazdasági érdekvédelem a helyi önkormányzatoknál, hatóságoknál és kormányzati szinten

- Szakmai klubok, üzleti közösségek működtetése („Hiszen tudjuk, hogy jó üzlet egy jó ötletből, jó ötlet egy beszélgetésből is adódhat!”)

A huszonhárom területi kamara az országosan egységes szolgáltatásokon túl helyi specialitásokat is ajánl tagjainak és önköltségen akár más vállalkozásoknak is.

 

Tagkártyával számos szolgáltatás kedvezményesen vehető igénybe

 

Ha kell fizetni, a kamarai tagok akkor is jobban járnak, Lássuk a kedvezményeket:

- Származási bizonyítványok kibocsátása és láttamozása                                 több, mint 50 %

- Kereskedelmi számlák és egyéb exportokmányok hitelesítése           több, mint 50 %
- ATA Carnet igazolványok kibocsátása és láttamozása                                  30 %
- Szerződések hitelesítése és vis major igazolások kiadása                   több, mint 50 %

- Igazolás kiállítása vállalkozási ill. szolgáltatási exporthoz                    40%
- Széchenyi Hitelkártya ügyintézés                                           regisztrációs díjmentesség
- A szakképzés területén - Mestervizsga                                                                     25 %

- Kamarai fizetős rendezvényeken a részvételi díjból                            több, mint 30%

Mi újság a gazdaságban?

 

A tagok ingyenesen kapják az „Üzleti 7” című országos kamarai lapot és megyei kamarájuk lapját is.

Az Üzleti7 a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági lapja, évi 3-4 alkalommal, tematikus formájában jelenik meg.

Hasznos információt találunk bennük a szakképzésről, a tanulószerződéses rendszerről, a felnőttképzés jelentőségéről, a felnőttképzési programokról, támogatási lehetőségekről, az innováció ügyének jelentőségéről.

A megyei kamarai lapok üzleti lehetőségekről, a helyi gazdaság híreiről, hasznos rendezvényekről és a kamarában nyújtott szolgáltatásokról tájékoztatnak. Az információ kamatoztatható, a kamarák ezt is kínálják a vállalkozásoknak.

  

Szolgáltatás tallózó

 

A területi kamarák egész évben folyamatosan szerveznek előadásokat, konzultációkat az aktuális jogszabályi változásokról és egyéb szakmai kérdésekről, melyekben kiemelt helyet foglalnak el az adózással kapcsolatos rendezvények., fórumok, helyi lobby tevékenység.

A szakmai tájékoztató rendezvényeket a tagok igényei szerint alakítják ki a kamarák. A megyei és városi ügyfélszolgálatokon részletes információt kapnak az érdeklődők.

Minden területi kamara működtet saját honlapot, amelyek kapcsolatban állnak egymással és elérhetőek az országos kamarai honlapról is (www.mkik.hu).

A kereskedelmi és iparkamarai portál rendszer a legnagyobb hazai gazdasági információs bázis.

 

Aktuális események, rendezvények, szolgáltatások, kiadványok, szakképzési információk, Széchenyi Kártya tájékoztató, Békéltető Testületek határozatai, gazdasági elemzések és még sok hasznos információ található itt.

Egyes területi kamaráknál lehetőség van tematikus elektronikus hírlevelek megrendelésére is.

 

Védd magad!

 

A területi kamaráknál működnek a szellemitulajdon-védelmi információs pontok is.

Szakértők adnak tájékoztatást a szellemitulajdon-védelem alapfogalmairól, intézményeiről. Arról is, hogy mi az iparjogvédelem; mi a szerzői jog; milyen oltalmi formák léteznek; mik az oltalmazás feltételei; mi az oltalmazás folyamata; hogyan terjeszthetők ki a jogok az EU országaira. Választ, adatbázis hozzáférést és jogi tanácsadást is nyújtanak a szakértők.

 

Üzleti partnerek közvetítése belföldön-külföldön

 

Az országos kamarához (MKIK-hoz) és a területi kamarákhoz a hazai és nemzetközi kapcsolatain keresztül rendkívül sok üzleti ajánlat érkezik, amelyeket hírleveleken, honlapokon keresztül, illetve néhány esetben célzott üzenet küldésével kapnak meg az érintettek.

A kamarai tagok üzleti ajánlatai a világ számos vállalkozása részére jut el a kamarai kapcsolatok és partnerek segítségével.

A kamarák aktívak a klaszterek és a beszállítói rendszerek kialakításában, működésében:

 

Ma Európában minden negyedik vállalkozás klaszterben vagy klaszter-szerű környezetben működik, mutatta ki az Eurobarometer legújabb felmérése. Előnyös, hasznot hoz ez a hazai vállalkozásoknak is.

 

Kamarai e-business program az Üzlet @ Hálón szolgáltatás.  

A többnyelvű üzleti adatbázist a kereskedelmi és iparkamarák működtetik.

Elemei: égadatbázis; termékek/szolgáltatások; külső és belső üzleti ajánlatok; K+F adatbázis; szálláshely katalógus; vendéglátóhely katalógus; gazdasági ingatlan adatbázis; befektetési ajánlat adatbázis; mesterek, lakossági szolgáltatók adatbázisa. A kamarai tagok hozzáférést kapnak az adatbázishoz, amellyel módosíthatják, karbantarthatják cégadataikat és üzleti ajánlataikat.

 

Amennyiben kamarai tagként még nem rendelkezik belépési jelszóval, haladéktalanul kérje azt kamarájától!

 

Kereskedelemtechnikai segítség, szerződési gyakorlat, szokványok, Incoterms

 

Hagyományos kamarai feladatként gazdasági, kereskedelmi, vám- és kereskedelem-technikai információkat gyűjt, rendszerez és bocsát tagjai rendelkezésére melyekről bővebb információt az ügyfélszolgálatok adnak.

 

A területi kamaráknál megrendelhető a kereskedelmi klauzulák értelmezésére kidolgozott hivatalos ICC szokványgyűjtemény (Incoterms) amely megkönnyíti a nemzetközi kereskedelem megvalósítását.

 

A szakképzési rendszer folyamatos átalakítása a kamara jogosítványaival a piac igényei szerint

 

A kamarák törvényi felhatalmazást kaptak több szakma szakmai és vizsgakövetelményeinek a kidolgozására, korszerűsítésére, illetve a gyakorlati szintvizsgák rendszerének a bevezetésére. Ezt a tevékenységet hálózatszerű működéssel, kooperációs munkával valósítják meg. A feladat elvégzése érdekében kötött az MKIK együttműködési megállapodást az Oktatási Minisztériummal.

A kamara a szakképzés területén a munkaerő-piac, a vállalkozások mindenkori igényeit és az egyén karrier lehetőségeit egész életen át biztosító szolgáltatás központú rendszer kialakítására törekszik.

2007. első negyedévétől már 27 szakma képzési követelményeiről kaphatnak felvilágosítást a kamarához forduló érdeklődők.

 

A kamara segíti a mesterré válást!

 

Miért fontos a mestervizsga?A szolgáltatások színvonalának emeléséhez, a piacképes termeléshez nélkülözhetetlen a vállalkozók felkészítése a magas technikai szintre, a vállalkozással járó jogi, adminisztrációs ismeretekre. A kamarák felkészítéseket tartanak különböző szakmákban és vizsgalehetőséget biztosítanak. A mesterjelöltek számot adnak pedagógiai, vállalkozási ismeretek tudásukról, valamint szakmai elméleti és gyakorlati ismereteikről. Kamarai tagok 25% kedvezményt kapnak a vizsgadíjból!

 

Vegyes kamarák és tagozatok

*       Az  Arab, kínai, orosz, spanyol, szerb és montenegrói, szlovák, szlovén, ukrán tagozatok, a Magyar-Román és a Magyar-Horvát vegyes kamarák átfogó információt nyújtanak az adott ország kereskedelemtechnikai kérdéseiről. Az üzletember találkozók, fórumok, kiállítások, vásárok hozzásegítik a tagokat, hogy az adott ország vállalkozásaival üzleti kapcsolatot teremthessenek

Brüsszeli Lobby lehetőség, az uniós kapcsolatok erősítése

 

Az MKIK 2006. november 21-én irodát nyitott Brüsszelben a kamara európai szintű képviselete érdekében. Kitűnő lehetőség adódik a közvetlen kapcsolattartásra az EU intézményeivel, információk eljuttatása a kamarai tagokhoz. Az országos kamara tagja az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák szövetségének is. Aktívan részt vesz a gazdaság felmérésében, elemzésében is.

 

Országos és helyi lobby a gazdaságfejlesztés érdekében

 

A területi kamarák bekapcsolódnak a régiók adottságaihoz igazodó gazdaságfejlesztési stratégia és operatív program kidolgozásába. A cél, hogy a reálgazdasággal szorosan együttműködve kerüljenek konkrét meghatározásra a szükséges döntések, fejlesztések és projektek.

A kamara törvényi jogosítványaiból adódóan az „összgazdaság” érdekeit jeleníti meg a helyi önkormányzatoknál, a hatóságoknál és a kormányzatnál is.

A kamara véleményez, javasol a helyi és kormányzati infrastruktúra és műszakfejlesztésével, az innovációs célok megvalósításával, a szakképzéssel valamint a szabványosítással, a minőségüggyel és az iparjogvédelemmel, az egyes elkülönített állami pénzalapok és költségvetési előirányzatok felhasználását meghatározó döntések előkészítésekor.

A kamara találkozási pont, szakmai kluboknak, üzleti közösségeknek ad otthont.

 

A teljesség nélkül megemlíthető az adótanácsadói; idegenforgalmi; gazdasági vezetők klubja; könyvvizsgálók klubja; a HR és minőségügyi klub.

 

A területi kamarák ügyfélszolgálatán részletes információ kérhető, a területi kamarai újság is hírt ad az aktualitásokról.

 

Széchenyi Hitelkártya          

 

A Széchenyi kártya konstrukció létrehozása és működése egy igazi kamarai sikertörténet!

A Széchenyi Hitelkártya a mikor-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció, melynek célja, hogy a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak.

A Széchenyi Kártya keretében igényelhető maximális hitelösszeg: 25 millió Ft. Minden vállalkozó igényelheti a kártyát a kamarák által üzemeltetett irodákban. Kamarai tag részére: nincs regisztrációs díj, ha nincs szervezeti tagsága: 17.000 forintot kell fizetni.

 

Üzleti információk beszerzése a kamarai hálózaton keresztül

Magyarországon minden megyében, a fővárosban és a megyei jogú városok nagy részében működik kamara. A 23 kamara 86 irodát tart fenn, ez biztosítja, hogy az ország egész területén könnyen elérhető minden kamarai szolgáltatás. A kamarai irodák internetes és e-mail kapcsolata lehetővé teszi, hogy a szolgáltatásokon kívül a kamarai tagok speciális, az ország különböző területére vonatkozó információs igényére is viszonylag rövid idő alatt választ kaphatnak. 

 

A vállalkozások tájékozottságát kiadványokkal, adatbázisokkal segíti. Közkedveltek „Vállalkozók Európában” sorozat könyvei. A vállalkozások igényei alapján lesz hozzáférhető a www.profitalhatsz.mkik.hu  címen 2007. év áprilisától a hatósági engedélyhez kötött tevékenységek adatbázisa; a kiállítások, vásárok és rendezvények Magyarországon adatbázis,.az EU tagországok aktuális jogszabálytervezeteinek adatbázisa; a veszélyes, betiltott áruk adatbázisa; Kamarai Minősítő rendszer adatbázis; Kamarai Kedvezmény Rendszer adatbázis is.

 

Kamarai Minősítő Rendszer         

 

A különféle minősítő rendszerekben megfelelt vállalkozások megkapják a megfelelőségüket tanúsító „kamarai védjegyet”,     amely igazolja, hogy a kamara megbízható, illetve minősített vállalkozásnak tekinti a céget.

 

Jelenlegi a vállalkozások az alábbi területen szerezhetnek kamarai minősítést:

- Kontingentált vállalkozási exporthoz kamarai minősítés

            - Minősített pályázatírók adatbázisa

 - Kiváló Minősítésű Szolgáltatás

            - Mestervizsgával rendelkezők adatbázisa

            - Minősített társas vállalkozások

EGYÜTT KÖNNYEBB!

A kamarai tagság összeköt!

 

Kapcsolódó menüpontok: