Üdvözöljük a

Határon átnyúló kapcsolatok a szakképzésben

honlapján!

-
 

Határon átnyúló kapcsolatok a szakképzésben

Szerző: Dr. Darázs Andor| | 2012. október 12.

Az „IGR - Jövő a határtérségben” projekt keretében került sor a soproni Handler Nándor Szakképző Iskola és az eisenstadti Landesberufsschule fodrász tanulóinak közös szakmai napjára Eisenstadtban, melyen meghívottként kamaránk szakképzésért felelős munkatársa is részt vehetett.

A résztvevőket a két iskola igazgatója köszöntötte, majd az intézmény rövid bemutatását követően került sor a tényleges szakmai rendezvényre.

 

Ezen a tanulók párban készítettek frizurákat különböző eseményekre, alkalmakra: operabál, ősz, trend 2013, esküvő, halloween, rock-pop, utópia, magyar népviseleti bál, osztrák népviseleti bál.

 

A feladat során a párban dolgozó magyar és osztrák fodrász tanulóknak a nyelvi nehézségek ellenére sikerült összhangban dolgozni, és színvonalas frizurákat készíteni.

 

A délutáni órákban került sor az IGR projekt, illetve a két iskola bemutatására, majd a modellek és alkotóik felvonulására.

 

A résztvevők egyöntetű véleménye, hogy több ilyen jelegű rendezvényre lenne szükség egymás oktatási módszereinek, tapasztalatainak megismerésére.