Üdvözöljük a

Tájékoztató vizsgaszervezők részére

honlapján!

-
 

Tájékoztató vizsgaszervezők részére

Szerző: Dr. Darázs Andor| | 2008. július 31.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Tájékoztatója, a szakmai záróvizsga-bejelentések aktuális változásairól, feladatairól

(2008. augusztus 01.-től)

 

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó szakképesítésekben újabb 11 szakképesítésben adta át a vizsgaelnök delegálási jogot a minisztérium 2008. július 15-én megkötött „Megállapodás” alapján, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának a vizsgaelnökök kijelölésére és megbízására 2008. augusztus 1.-ét követően szervezendő szakmai záróvizsgák tekintetében.

A kamara által átvett 11 szakképesítésben a területi kamarák jelölik ki és delegálják a záróvizsga elnököt, ugyanott a vizsgabizottsági tagokat a gazdasági érdekképviseletek kérik fel és bízzák meg a tagi teendők ellátásával.

A szakmai záróvizsga-bejelentést a www.isziir.hu felületen jogosultsággal belépve a programba, elektronikusan kell megtenni, amelyet a 23 területi kamara és 5 gazdasági érdekképviselet használ a delegálás elvégzéséhez. Az elektronikusan bejelentett vizsgadokumentumot ki kell nyomtatni, aláírással és bélyegzővel ellátva postai úton is el kell küldeni az illetékes területi kamarának vagy gazdasági érdekképviseletnek. Az elektronikus bejelentést az érintett érdekképviseletek is látják és használják a delegálásban a mellékelt felosztás szerint.

A 16 illetve 11 szakképesítésen kívüli kamarai illetékességbe tartozó szakképesítések bejelentése a szakmai záróvizsgákra is a fent leírt módon történik, a vizsgabizottsági tagok kijelölése.

A jogosult vizsgaszervezők közül, akinek nincs hozzáférése a kamarai delegáló programhoz, szíveskedjék e-mailen ( szabo.balint@mkik.hu ) a következő adatokat elküldeni:

Jelentést rögzítő személy:

Telefon:

e-mail cím:

 

Kapcsolt vizsga jogosultsággal rendelkező vizsgaszervező esetében lehetséges azonos szakmacsoporton belül, és kérjük a megjegyzés felületre a kapcsolt vizsga OKJ azonosítószámát beírni.

Amennyiben alanyi jogon vizsgaszervező tesz bejelentést, akkor a letölthető dokumentum felületén megtalálható kitöltött nyilatkozatot a postai úton küldött jelentés, mellé kérjük mellékelni.

A 16 illetve 11 új OKJ szerinti szakképesítés esetén az alap-szakképesítés mellett a rész-szakképesítés, elágazás, ráépülés bontásban is a kijelölt szervezet jogosult a vizsgaelnök illetve vizsgabizottsági tag kijelölésre és delegálásra.

 

A szakmai záróvizsgákra a tételek igénylése a (16+11) szakképesítésben az eddig alkalmazott eljárás szerint, időintervallumban és helyen történik az NSZFI-nél.

 

További információt  kérhető:

 

MKIK részéről:

Szabó Bálint

Telefon: +36 1 474-5171      +36 20 573-5178

e-mail: szabo.balint@mkik.hu

                               

 

SVKIK részéről :

Dr. Darázs Andor

Telefon: 99/523-581

e-mail:  darazs-svkik@t-online.hu