Üdvözöljük a

Fontos változások a szakképzés területén

honlapján!

-
 

Fontos változások a szakképzés területén

2012. január 2.

Tisztelt Gyakorlati Képző!

 

A szakképzés, s így a gazdálkodóknál folyó gyakorlati képzés jogi szabályozása és finanszírozási rendszere január 1-től jelentős mértékben átalakult. Életbe lépett az új szakképzési (2011. évi CLXXXVII. tv.) és az új szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvény (2011. évi CLV. tv.), valamint az új elszámolási rendszerhez kapcsolódó szakmacsoportos normatívákat tartalmazó rendelet (280/2011. (XII. 20.) Korm. rendelet [Magyar Közlöny 37977-37978. oldal]). Az új szabályozás célja, hogy a szakképzés jobban igazodjon a gazdaság igényeihez, a jelen gazdasági helyzet adta lehetőségek figyelembevételével.

A szakképzési hozzájárulás rendszerének átalakítása során a legfőbb alapelv az volt, hogy növelje a gazdálkodók képzési hajlandóságát. Ennek megfelelően azon vállalkozókat támogatja, amelyek felvállalják a gyakorlati képzést. Akik nem foglalkoznak tanulók gyakorlati képzésével, azok viszont járuljanak hozzá az oktatás költségeihez, ill. ösztönözve legyenek a tevékenység megkezdésére. Ennek megfelelően az új finanszírozási rendszer – többek között – az alábbi kedvező változásokat jelenti a gazdálkodók számára.

      A szakképesítésenkénti normatív elszámolás miatt jelentősen csökken a gazdálkodókat terhelő adminisztráció, s így annak költsége.

      Egyszerűsödik az elszámolás folyamata, a havi elszámolás miatt jelentősen csökken az előfinanszírozás mértéke, amely az éves elszámolás esetében meghaladta a 13-14 hónapot.

      A törvény megszünteti a tételes elszámolás során tapasztalt szélsőségeket. A kis- és középvállalkozási szektor a nagyobb méretű vállalkozásokkal azonos feltételekkel jut hozzá a gyakorlati képzés költségeihez.

 

Az új szakképzési törvény szintén számos, a gazdálkodó számára a korábbiakhoz képest pozitív változásokat hozott, melyek közül a legfontosabbak a következők:

     Számos esetben egyértelműbb a megfogalmazás, pontosítottak korábban kérdéses elemeket, ezzel csökkent az eltérő jogértelmezésből eredő bizonytalanság.

     Csökken a tanuló és a gazdálkodó jogai és kötelezettségei közötti – sokak által kifogásolt – aránytalansága (pl. a pénzbeli juttatás csökken bukás és hiányzás esetén, mulasztások következményei, a tanuló általi szerződésfelmondás feltételeinek változtatása)

     A tanulószerződést nem kell a kamara előtt megkötni. Ennek eltörlése azonban magával vonta a kötési, módosítási, megszüntetési folyamatok szabályozását (pl. 5 napon belül meg kell küldeni a kamarának a tanulószerződést, a módosított tanulószerződést, s szintén 5 napon belül értesíteni kell a kamarát a megszűnésről)

     A kamarának 10 napon belül ellen kell jegyeznie a törvényi előírásoknak megfelelő tanulószerződést. Ebből következik, hogy ha a kamara a tanulószerződést befogadta, s ellenjegyezte, akkor a gazdálkodó biztos lehet abban, hogy az megfelel a törvényi előírásoknak. Másrészt a vállalkozó – országosan egységesen – 10 napon belül meg kell hogy kapja az ellenjegyzett szerződést.

     Az új törvény szorosabb kommunikációt von maga után, ezért javulhat a gyakorlati képző és az iskola közötti információáramlás, a közöttük fennálló kapcsolat.

     Az MKIK által kifejlesztett szakképesítések gyakorlati óraszámának emelkedése miatt a gazdálkodó szervezeteknél töltött idő átlagosan 560 órával több, mely a következő előnyöket biztosítja:

−        lényegesen csökkenthető a munkaerő-kiválasztással, -felvétellel és betanítással kapcsolatos költség és kockázat, minimálisra csökken a téves foglalkoztatás veszélye;

−        emelkedik a végzettek tudásszintje, ami munkavállalóként magasabb teljesítményt eredményez;

−        a személyi költségek csökkentése, a bér- és fizetési struktúra stabilizálása;

−        több idő áll rendelkezésre a vállalati munkakultúra elsajátítására;

−        hosszabb idő áll a gazdálkodó rendelkezésére, hogy saját igényeinek megfelelően képezze ki a tanulót, aki így a végzést követően azonnal teljes értékű munkaerőként kezdi meg az élesben folyó termelő munkát és azonnal profitot termel.

 

Annak érdekében, hogy a fentebb felvázolt kedvező változások minél hamarabb érvényesüljenek, a törvény előírja, hogy

-          a gyakorlati képzést szervező 2012. január 31-ig felülvizsgálja a tanulószerződés tartalmát abból a szempontból, hogy az megfelel-e a jelen törvényben előírt tartalmi feltételeknek, és amennyiben a jelen törvény szabályainak való megfelelés érdekében szükséges, 2012. február 29-ig kezdeményezi a tanulószerződés módosítását (92.§ (23)),

-          a törvény hatálybalépésekor hatályos tanulószerződéseket a 48. § és a 63. § (6) bekezdése szerinti tartalommal, a 2011. december 31-ig megkötött hatályos együttműködési megállapodásokat az 57. §-ban meghatározott tartalommal 2012. március 31-ig kötelesek a szerződő felek módosítani. A módosítás lebonyolításában a gazdasági kamara működik közre. (92.§ (22))

 

További előírás, hogy új tanulószerződés és új együttműködési megállapodás a törvény hatályba lépését követően csak a törvényben foglalt szabályok szerint köthető. A törvény hatályba lépésekor hatályos együttműködési megállapodás alapján legkésőbb 2012. szeptember 1-jéig folyhat gyakorlati képzés.

 

Törvényi kötelezettségünknek eleget téve összeállítottunk és levelünkhöz mellékeltünk két dokumentummintát, melyek teljes mértékben megfelelnek az új törvényi előírásoknak, s minden gazdálkodói igényt ki tudnak elégíteni. További szempont volt, hogy a régi tanulószerződések úgy legyenek módosítva, hogy a módosítás eredményeképp összhangban legyenek az új tanulószerződés mintájával.

 

Ennek megfelelően:

−        ha új tanulószerződést kívánnak kötni, kérjük, hogy alkalmazzák a mellékelt „Tanulószerződés” mintát

−        ha a 2012. január 1-jén hatályos tanulószerződéseiket kívánják módosítani, kérjük, hogy alkalmazzák a „Tanulószerződés-módosítás” mintát.

 

Fontos: A levelünkhöz mellékelt „Tanulószerződés-módosítás” minta csak a március végéig lebonyolítandó módosításokhoz használható. Ha a levelünkhöz mellékelt új tanulószerződés minta („Tanulószerződés”) szerint készült tanulószerződést a későbbiekben kívánják módosítani, ahhoz alapul a „Tanulószerződés” mintát vegyék.

 

Reméljük, hogy Önök is ki tudják használni az új rendszerben rejlő lehetőségeket.