Üdvözöljük a

2023. évi Eurochambres-felmérés az egységes piaci akadályokról és megoldásokról

honlapján!

-

2023. évi Eurochambres-felmérés az egységes piaci akadályokról és megoldásokról

Szerző: Név admin24@uzletahalon.hu | 2023. szeptember 7.

Az Európai Unió egységes piaca az idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A határokon átnyúló üzleti tevékenység és kereskedelem működése azonban még korántsem tökéletes, és még mindig számos akadályba ütközik. Az Eurochambres (ECH) rendszeresen felméri ezeket a piaci akadályokat, és az egységes piac rendszerének hatékonyabb és gördülékenyebb működtetése érdekében ismerteti a döntéshozókkal az eredményeket. A 2019. évi felmérést követően az ECH most ismét meghirdeti az egységes piaci akadályokról szóló felmérését, melynek időszaka 2023. szeptember 4 - október 16.

 

 

 

A kezdeményezés célja a legfontosabb egységes piaci akadályok és megoldások beazonosítása az európai vállalkozásoktól beérkezett válaszok alapján. A 2024. évi európai választások előtt most van lehetőség arra, hogy az európai döntéshozók átgondolják a nagyobb integráció felé vezető utat, valamint meghatározzák a következő ötéves ciklus prioritásait. A következő Európai Bizottság munkáját elősegítendő az ECH jelentést készít a felmérés eredményeiből.

 

A felmérés anonim, személyes adatok megadása nem szükséges. A hivatalos nyelve az angol,ugyanakkor a magyar nyelv használata is biztosított a kérdőív jobb felső sarkában található nyelvválasztó segítségével.

 

Az online kérdőív kitöltése maximum 10 percet vesz igénybe. A válaszok beérkezésének határideje: 2023. október 16.

 

A kérdőív a következő linken érhető el: 2023 Eurochambres Survey on Single Market Obstacles and Solutions

 

Közös célunk, hogy minél több válasz érkezzen be magyar vállalkozásoktól. Az eredményeket Magyarországra lebontva külön megkapjuk.