Üdvözöljük a

Átmenetileg zárva tartanak a NAV megyei kirendeltségei

honlapján!

-

Átmenetileg zárva tartanak a NAV megyei kirendeltségei

2020. március 21.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron megyei kirendeltségei (Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár) további intézkedésig, ideiglenesen zárva tartanak. A győri központi ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje is korlátozottabb.

A járványhelyzetben a NAV igyekszik minimalizálni az ügyfeleire és munkatársaira ható kockázatokat. A hivatal, az Operatív Törzs ajánlásaival összhangban változtatott ügyfélfogadási gyakorlatán és a várakozókat ütemezetten fogadja. Ez azt jelenti, hogy az ügyféltérben egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány ügyfélszolgálati ablak nyitva van.

 

Március 23-tól, hétfőtől Győr-Moson-Sopron megyében kizárólag a győri központi ügyfélszolgálat fogad ügyfeleket. Az ügyfélfogadási idő itt is csökkent, hétfőnként és szerdánként csak 16 óráig tart nyitva az ügyfélszolgálat.

 

A kapuvári és csornai után a soproni és mosonmagyaróvári ügyfélszolgálatok, továbbá a papír alapú regisztrációs adóügyek intézésére szolgáló Győr, Nádor utca 25. szám alatti ügyfélszolgálat is zárva tart további intézkedésig.

 

Az adóügyek döntő többsége elektronikusan intézhető, ezért a hivatal kéri ügyfeleit, hogy válasszák az elektronikus vagy telefonos ügyintézést. A NAV honlapján, a nyitólapon már elérhetők különböző, az adózókat veszélyhelyzetben segítő információk. A hivatal egyszerűen letölthető és nyomtatható formátumban, pdf-ben is közzétett néhány gyakran használt nyomtatványt. Emellett többek között elérhető egy, a külföldön dolgozó, onnan hazaérkező ügyfeleknek szóló tájékoztatás.

 

A NAV általános tájékoztatórendszere, a NAV Infóvonal a 1819-es telefonszámon hívható.

 

A kialakult helyzetre tekintettel, a korlátozott személyes ügyintézési lehetőségek miatt mind az ügyfelek, mind a hivatal közös érdeke a minél egyszerűbb, rugalmasabb ügyintézés. Ehhez szükséges, hogy az ügyfelek beadványaikon – legyen az postán küldött papír alapú, vagy akár elektronikusan benyújtott bevallás, adatlap, ePapír beadvány – adják meg telefonos elérhetőségüket a minél gyorsabb és egyszerűbb kapcsolatfelvétel érdekében.

Szakképzéssel kapcsolatos jogszabályok