Üdvözöljük a

CSRD műhely megalakulása

honlapján!

-

CSRD műhely megalakulása

Szerző: Név admin24@uzletahalon.hu | 2024. március 19.

Az idei év egy fontos mérföldkő a hazai cégek felelős, fenntartható működése szempontjából. Január 1-jén ugyanis hatályba lépett a magyar ESG-törvény, melynek elsődleges célja a fenntartható finanszírozás és az egységes vállalati felelősségvállalás ösztönzése. A szabályozás – az Európai Unió fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati jelentéstételről szóló irányelvével (Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD) összhangban – évente a cégek egyre szélesebb körére terjeszti ki a fenntarthatósággal kapcsolatos adatgyűjtési és beszámolási kötelezettséget.

Az új követelmények teljesítése komoly kihívások elé állítja a vállalati szektor szereplőit, az Effekteam jól ismert platformtevékenységei és egyedi szolgáltatásai mellett hamarosan elindítja a speciális, gyakorlatorientált CSRD műhelyét a Denxpert Solutions vállalattal együttműködésben.

 

A műhely résztvevői közösségben, szakértők és mentorok közreműködésével, szoftveres támogatással készülhetnek fel a CSRD-alapú fenntarthatósági jelentéstételre. A program során megszerzik a jelentéstételhez szükséges elméleti ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat, és olyan korszerű, a saját vállalatukra szabott tudás és rendszer birtokába kerülnek, amellyel a képzést követően megkezdhetik a kettős lényegesség vizsgálatát, az adatgyűjtés és jelentéstétel teljesítését.

 

 

A műhelyről részletes és folyamatosan bővülő tájékoztatás itt olvasható:

·      https://effekteam.hu/csrd-muhely/

·      https://effekteam.hu/csrd-muhely-felkeszules-a-fenntarthatosagi-jelentestetelre/