Üdvözöljük a

Hiteltörlesztéseket és járulékfizetéseket függesztett fel a Kormány

honlapján!

-

Hiteltörlesztéseket és járulékfizetéseket függesztett fel a Kormány

2020. március 19.

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. március 18-án délután élő videó keretében bejelentette az alábbi intézkedéseket:

a hitelek fizetési kötelezettségét év végéig a kormány felfüggeszti, sem a magánszemélyeknek, sem a vállalkozásoknak nem kell ezeket fizetni.

  • A magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke-és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük - jelentette be Orbán Viktor.
  • A kormányfő elmondta, hogy a rövid lejáratú vállalkozási hiteleket június 30-ig meghosszabbítják. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes thm-jét a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékában maximálják. A legsúlyosabban érintett szektorokban is lépéseket tesz a kormány.
  • A munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport és a kulturális szolgáltatások, és a személyszállítás területén.
  • A munkavállalók járulékát jelentősen csökkentjük, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, az egészségbiztosítás díja a minimálisra csökken. A fizetési moratórium június 30-ig tart. Június 30-ig turizmus fejlesztési hozzájárulást sem kell fizetni.
  • A KATA-szerint adózó taxisoknak nem kell átalányadót fizetnie.
  • Nem lehet a bérleti díjakat megemelni és a szerződéseket felmondani az előbb említett szektorokban - mondta Orbán Viktor.

(MTI)

Szakképzéssel kapcsolatos jogszabályok