Üdvözöljük a

Kamarai hozzájárulás – esedékes a 2014-évi befizetés

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás – esedékes a 2014-évi befizetés

2014. február 20.

A kamarai hozzájárulás befizetésének határideje idén is március 31-e. A Soproni székhelyű vállalkozók az alábbi számlaszámra tudják befizetni az 5000 Ft-os hozzájárulást:

OTP 11737083-20124300

Amint arról már számos fórumon beszámoltunk, a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvényt az Országgyűlés 2011. november 21-én módosította. A módosítás értelmében valamennyi társas és egyéni vállalkozásnak (kivéve agrárkamarai tagok) kamarai nyilvántartásba vételét kell(ett) kezdeményeznie a székhelye szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál és évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulást kell fizetnie ami a kamarai közfeladatok ellátását szolgálja. (A Soproni Kamara a Sopron közigazgatási területén székhellyel rendelkező vállalkozások nyilvántartását végzi)

A tavalyi évben az újabb törvénymódosítás 2014. január 1-jével 28 időközben az agrárkamarához delegált tevékenységet, így pl. a friss cukrásztermék készítése, a virág-, koszorú-,dísznövény-kiskereskedelem, a mezőgazdasági, erdészeti gép gyártása, és a gyógyszerkészítmény gyártás helyezte vissza a kereskedelmi és iparkamarákhoz. Ezen vállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak újra kezdeményezniük kell kamarai nyilvántartásba vételüket és rájuk is vonatkozik az évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulási kötelezettség.

A kamarai hozzájárulás befizetésének határideje idén is március 31-e. A Soproni székhelyű vállalkozók az alábbi számlaszámra tudják befizetni az 5000 Ft-os hozzájárulást:

OTP 11737083-20124300

Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a cég adószámát a pontos beazonosítás érdekében.

Fontos még, hogy a kamarai hozzájárulás megfizetése nem jelent kamarai önkéntes tagságot. A különböző szakmai kamarai tagság (mérnökkamarai, orvoskamarai, stb.) nem mentesít a kereskedelmi és iparkamarai regisztráció és kamarai hozzájárulás fizetési kötelezettsége alól. Hiszen, a törvény a vállalkozásra nem szakmai értelemben vonatkozik, hanem mint a gazdasági élet szereplőjére.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjainak az 5000 Ft-os befizetését, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, tagdíjukból jóváírjuk.

A hozzájárulás meg nem fizetése köztartozásnak minősül, amelyet a NAV adók módjára hajthat be.

Regisztrációs státusza és kamarai egyenlege ellenőrzését kérje a kamreg@sopronikamara.hu címen.