Üdvözöljük a

Kamarai hozzájárulás fejében igénybe vehető szolgáltatás

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás fejében igénybe vehető szolgáltatás

2013. április 2.

Az üzleti partnerkeresés megkönnyítésének érdekében a Kereskedelmi és Iparkamara létrehozta az „Üzlet @ Hálón” portált (www.uzletahalon.hu). Cikkünk ennek működését és lehetőségeit mutatja be.

 

 

 

Amikor a gazdasági kamaráról szóló 1999. évi CXXI. törvény előírta a vállalkozások számára a kamarai regisztrációt és a hozzájárulás megfizetését, meghatározott három alapszolgáltatást is. Ezek a következők:

 

  • Tanácsadás, gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben,

  • Üzleti partnerkeresés,

  • Pályázatfigyelés.

 

Az üzleti partnerkeresés megkönnyítésének érdekében a Kereskedelmi és Iparkamara létrehozta az „Üzlet @ Hálón” portált (www.uzletahalon.hu). Az oldal elérhető a magyar mellett angol és német nyelven is. A kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozások részére lehetőséget nyújt termékeiknek, szolgáltatásaiknak megjelenítésére, és a mások által kínált ajánlatok megtekintésére.

Adószámukkal és jelszavukkal (amit a kamarai regisztráció elvégzésekor adtak meg) bármikor frissíthetik, módosíthatják, bővíthetik a vállalkozásaik ajánlatait.

A portálon magyar és nemzetközi üzletember-találkozók hírei, kínálatai is megjelennek. Amennyiben az ajánlatnál referenciaszám van megadva, az info@uzletahalon.hu e-mail címen bővebb információt kérhetnek.

 

Mire ad lehetőséget a portál?

 

Ajánlat rögzítése

 

Itt legfeljebb három üzleti ajánlatot helyezhet el a regisztrált vállalkozás, melyek három hónapig érvényesek, de meghosszabbíthatóak. Az ajánlat lejártáról e-mailben értesítést kapunk. Lehetőség van a webcím, keresési kulcsszavak és az ágazati besorolás megadására is.

Új ajánlat elkészítéséhez válasszuk a bal oldali oszlopban az „Ajánlat rögzítése” menüpontot.

 

Üzleti ajánlatok kereséses

 

Itt kulcsszó megadásával van lehetőség keresni az adatbázisban található regisztrált vállalkozások ajánlatai között. Azonban nemcsak magyar,, hanem külföldi lehetőségek közül is válogathatunk. Az üzemeltető által feltett ajánlatokat csak a sikeresen belépett vállalkozások láthatják.

A keresés egyszerű, egy mezős (pl.: gázszerelő). Az önkéntes kamarai tag ajánlata előre jön a keresési listán.

 

Pályázat- és rendezvényfigyelő

 

Az ágazati besorolás megjelölésével tudunk értesítést kérni az aktuális pályázatokról, illetve kamarai rendezvényekről. A program e-mailt küld a lehetőségekről.

 

Hírlevél-feliratkozás

 

A regisztrált vállalkozás részére üzleti ajánlat hírlevél áll rendelkezésére, ahol beállítható, hogy milye típusú (keres-kínál) és ágazati besorolású (legfeljebb 3 adható meg) ajánlatokban érdekeltek.

 

Az Üzlet@Hálón oldalról elérhető a regisztrált és az építőipari vállalkozások nyilvános adatbázisa is.

 

 

Regisztrált vállalkozások

 

Öt feltétel alapján tudunk keresni az országos adatbázisban. Adószám, vállalkozás neve, megye, város, tevékenység. Ezt már nemcsak a vállalkozók, hanem a lakosság is mind nagyobb számban használhatja, amikor lakókörnyezetében valamilyen szolgáltatót, üzletet keres. (Elérhető közvetlenül is a http://www.kamreg.hu/mkkir/kereso.html oldalról.)

 

Építőipari vállalkozások

 

Itt több szempont alapján végezhetünk keresést; név, megye, település, tevékenységi kör, adószám, kivitelezői nyilvántartási szám, cégjegyzékszám, valamint hogy a vállalkozás aktív-e. (Közvetlenül: http://regisztracio.kivreg.hu/web/index.php?frame=Search )

 

Érdemes figyelemmel kísérni honlapunkat (www.hbkik.hu), ahol az aktuális gazdasági eseményekről, gazdálkodó szervezeteket érintő jogszabályváltozásokról, kamarai rendezvényekről, üzletember-találkozókról, szolgáltatásokról naprakész információkat találnak.

 

 

Az Üzlet @ Hálón segítségével üzleti sikert kívánunk!