Üdvözöljük a

Magyar Kézműves Remek - Pályázati felhívás

honlapján!

-

Magyar Kézműves Remek - Pályázati felhívás

Szerző: Név admin24@uzletahalon.hu | 2023. február 15.

Megjelent a Magyar Kézműves Remek pályázat 2023. évi felhívása. A magyar hagyományos kézműves alkotók elismerésére szolgáló pályázat nem titkolt célja, hogy segítse a kézművesség pozíciójának megőrzését és erősítését, a minőségi kézműves termékek piacra jutását, a megújulás lehetőségeinek bemutatásával az innováció ösztönzését. 

2023-ban két különdíj kerül bevezetésre a már jól ismert „Magyar Kézműves Remek” és a „Magyar Kézműves Remek – Remekek Remeke” címek mellett. Az egyik az Innovációs különdíj, amely olyan minőségi kézműves terméknek vagy termékcsaládnak adományozható, amely jelentős innovatív értékkel bír, elkészítésükhöz alkalmazott technikák és a megvalósításuk magas színvonalúak. Ugyanakkor minden kézműves területre jellemző. hogy kevés az új, fiatal alkotó, ezért érdemes ezt a célcsoportot megkülönböztetett figyelemmel megközelíteni. A 18-35 éves korosztály kézműves alkotói közül egynek a zsűri az Ifjú kézműves remek különdíjat fogja odaítélni.

 

Az eddigi gyakorlattól eltérően az idei pályázat rendkívül feszes határidőkkel zajlik majd. A pályázatok beadási határideje 2023. március 16.

 

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és a díjak átadása a 2023. április 14-16. között Egerben megrendezésre kerülő Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvénysorozat keretében zajlik majd. 

 

Kíírás és adatlap:

 

https://mkik.hu/magyar-kezmuves-remek-2023