Üdvözöljük a

Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megoldás az építőipari tartozások gyors rendezésére

2016. október 25.

A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara

tisztelettel meghívja Önt

 

Megoldás az építőipari tartozások gyors rendezésére”

 

című

tájékoztató előadására.

On-line pénztárgép - módosított határidő

2016. szeptember 29.

A Magyar Közlöny 2016. évi 148. számában (2016. szeptember 27.) megjelent „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők módosításáról”.

A rendelet tartalmazza azokat a TEÁOR számmal megjelölt új tevékenységi köröket, amelyekre a kötelező online pénztárgép használat kiterjed és a kötelező használat megkezdésének határidejét 2017. január 1-ben határozza meg.

Az NGM rendelet 1. §-a azt is kimondja, hogy  „2017. január 1-jét követően kizárólag a Mód. rendelet által megállapított követelményeknek megfelelő pénztárgép helyezhető üzembe.”

 

Fiatal szakemberek foglalkoztatását támogató pályázati lehetőség

2016. szeptember 20.

Tájékoztató a Sopron térségében működő mikro-, kis- és középvállalkozások számára is elérhető  GINOP-5.2.4-16 pályázati lehetőségről, ahol fiatal szakembereket foglalkoztató vállalkozások kaphatnak jelentős támogatást.

Magyar Vállalkozóként Ausztriában - minden amit a külpiacra jutásról tudni érdemes

2016. augusztus 24.

Az Enterprise Europe Network (EEN) az Európai Unió egyetlen vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon, valamint gyakorlati támogatást nyújt a határokon átnyúló üzleti és innovációs tevékenységhez.

Tisztújítás a kamarában

2016. július 21.

A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara négy évvel ezelőtt választott tisztségviselőinek a mandátuma lejárt, ezért 2016. július 19-én tisztújító küldöttgyűlést tartottunk kamaránkban.

Agrárkamarai tagság

2016. július 1.

Tisztelt Vállalkozó!

 

Ha az Ön cége, vállalkozásai is kapott a Nemzeti Agrárkamarától, az agrárkamarai adatszolgáltatással és tagsággal kapcsolatos felszólító levelet, kérem olvassa el az alábbi tájékoztatót!

 

Társasági jogi digitalizációs kérdőív

2016. június 27.

Az alábbi linkre kattintva elérheti az Európai Bizottság kérdőívét, amely egy tanulmány alapját fogja képezni a társasági jog digitalizációjának témájában. Válaszai segíthetik a társasági jog EU-s modernizálását, egyszerüsítését. 

 

Közreműködését köszönjük!

 

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/digitalisation_company_law

 

 

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

2016. június 7.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Bővül az on-line pénztárgépek kötelező használatának köre

2016. május 27.

9/2016. (III. 25.) NGM rendelet alapján 2016. szeptember 30-tól, illetve 2017. január 1-től kötelezetté válnak online pénztárgépek használatára a következő vállalkozások számára is:

 

 

innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat

2016. május 24.

 

 

innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KAPCSOLATTARTÁS A BÍRÓSÁGOKKAL

2016. május 12.

A "PERKAPU"-val kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

 

INDUL AZ MKIK GVI 2016. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. 

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

 

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív ahttp://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2016.április 30-ig várjuk!

NAV előadás a szakképzési hozzájárulásról 2016. április 13-án 10 órakor

2016. március 23.

A szakképzési hozzájárulás elszámolásának szabályai, visszaigénylési lehetőségek tanulók gyakorlati képzése kapcsán"

Kamaránk fontos szerepet tölt be a szakképző iskolákban tanuló diákok gyakorlati szakmai képzésében. Mintegy 600 leendő szakmunkás gyakorlati képzésének megszervezésében működünk közre tanulószerződéses rendszerben, ezen kívül feladatunk az együttműködési megállapodással történő gyakorlati képzés megszervezésében való közreműködés is.

Adótanácsadó 2016

2016. március 2.

Megjelent az Üzleti7 tematikus különszáma: "Általános adózási tájékoztató kis- és középvállalkozások részére" címmel, amit az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából a PricewaterhouseCoopers Magyarország munkatársai állították össze.

A kiadvány ingyenesen elérhető a Soproni Kamara székházában!

 

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! Infokommunikációs technológiai szemléletfejlesztő rendezvény volt Sopronban

2016. október 14.

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezéső projekt keretében Információs Nap került megrendezésre városunkban a Soproni Kamara szervezésében.

A projekt és a rendezvény célja a vállalkozások digitális felkészültségének javítása, és ezzel versenyképességük fejlesztése a különféle informatikai és infokommunikációs eszközök, módszerek, alkalmazások bevezetésének és használatának ösztönzésével.

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv - pályázat

2016. szeptember 29.

 

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

„Kihívások és nemzettudat a modern pénzügyekben”

2016. szeptember 27.

 

 

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara 10. alkalommal rendezi meg kreditpontos pénzügyi, adózási és számviteli konferenciáját Sopronban 2016. szeptember 29-30-án „Kihívások és nemzettudat a modern pénzügyekben”címmel.

Tanulószerződés saját munkavállalóval

2016. szeptember 14.

A felnőttoktatással kapcsolatban jelentős változások történtek az elmúlt évben. A témakör egy részterülete a saját munkavállaló gyakorlati képzése. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi összefoglaló szakmai véleményt kapta az NGM-től.

Jogszabályi változások 2016. augusztus 1-től

2016. augusztus 1.

2016. augusztus 1-jétől nem a jármű megengedett összes tömege, hanem a szállítmány súlya határozza meg, hogy kell-e EKÁER-szám a fuvarra.

Ezen kívül még több területen lényeges változások lépnek életbe a fenti napon.

MEGHÍVÓ – Vásári Szakmai Napok

2016. július 13.

Szeretne kiállítóként vagy látogatóként részt venni egy kiállításon és a részvételét még hatékonyabbá tenni? Vegyen részt a Német-Magyar Ipari és Keresekedelmi Kamara rendezvényén és tudjon meg még többet első kézből magyar és német szakértőktől!

 

Információ és jelentkezés:     Vásári Szakmai Napok

 

2016. június 1-től támogatható szakképesítések a felnőttképzésben

2016. június 30.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető az iskolarendszeren kívüli képzésben megszerezhető, felnőttképzési törvény alapján 2016. június 1-től támogatható szakképesítések listája. Megyénkre vonatkozó adatok eléréséhez, kérjük kattintson a Győr-Moson-Sopron ablakra.

 

https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=586

 

 

 

 

Tisztújítás 2016

2016. június 1.

Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Jelölő és Választási Bizottsága 2016. május 31-én tartotta meg ülését, ahol kijelölték a kamarai tisztújítás főbb időpontjait.

Meghívó a "Weboldal 5 perc alatt" c. bemutatóra

2016. május 27.

 

 

 

 

 

Díjmentes előadás
2016. június 2.

15.30 – 17.00-ig

 Soproni Kamara székháza

Deák tér 14.

Tonk Emil Üzleti Akadémia

2016. május 12.

Gazdasági Fórum - Sopron

2016. április 22.

 

A KAVOSZ Zrt. és a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a hazai és uniós finanszírozási lehetőségeket bemutató rendezvényére.

Jelölési ív

2016. április 20.

A 2016. évi jelölési ív letölthető word formátumban a cikk alján.

Koreai Nagykövetség díjtalan szolgáltatása a Soproni vállalkozásoknak

2016. március 2.

 

 

Szívesen megismerne koreai beszállítókat? Szeretne segítséget koreai gyártó / forgalmazó cégek felkutatásához, megbízhatóságuk ellenőrzéséhez?

 

Bármilyen iparágban működik is a cége, keresse bizalommal a Koreai
Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségét (KOTRA Budapest)

DÍJTALAN és KÖTELEZETTSÉGMENTES segítségért:

 

Jenei Balázs

Tel:  1-799-5408

Mobil: 30-539-3461

Email: jbalazs@koreatrade.hu

Szakképzéssel kapcsolatos jogszabályok